Rezidenca Blejska Pahljača

Nove nizkoenergijske hiše na Bledu

Rezidenca Blejska Pahljača

Nova soseska Rezidenca Blejska pahljača

Štiri nizkoenergijske stanovanjske hiše se gradijo   v  novem  naselju na Bledu,  ki je zaradi svojstvene  arhitekturne  zasnove  poimenovano Rezidenca Blejska  pahljača in vključuje   štiri  stanovanjske hiše s pripadajočim zemljiščem,  umeščene  v  prostor  v  obliki  pahljače.        

Butična soseska hiš »Rezidenca Blejska pahljača« bo svojim stanovalcem omogočala visok nivo bivanja na čudoviti lokaciji, na robu zelenega  pasu  za Blejskim gradom, le nekaj sto metrov od Blejskega jezera. Na južnem robu novo naselje hiš meji na zelena polja in gozdnate površine, kar nudi odprt pogled na zeleno neokrnjeno naravo. V neposredni bližini – a dovolj stran, da ni moteča – je tudi severna razbremenilna cesta (Bled – Gorje), kar omogoča dobro in hitro prometno povezavo. Dostop do jezera je prav tako enostaven - iz soseske sledimo Kolodvorski cesti in po nekaj 100 metrih se že znajdemo v veslaškem centru ob obali blejskega jezera. Blizu je osnovna šola, vrtec, pa tudi »novo« nakupovalno središče (Spar, Mercator).

Mirna, varna in sončna lokacija naselja, odmaknjena od mestnega vrveža, zagotavlja popolnost sproščenega bivanja. Hkrati bližina narave in mesta, dosegljivega preko obvoznice omogoča aktivno in sodobno življenje.

Hiše bodo izvedene  do  3. podaljšane gradbene faze…

Zunanja podoba hiš bo enotna, kar zagotavlja usklajen in urejen videz soseske. Hiše so zasnovane po najvišjih standardih sodobnega življenjskega sloga in z uporabo najkakovostnejših, trajnih in sodobnih materialov.

Hiše so zasnovane kot enodružinske, z opcijo dodatne samostojne bivalne enote v mansardi.

Vsaka od hiš obsega:

1) Klet: prostori za shranjevanje, pranje, tehnični prostor, dodaten večji prostor (fitnes, savna..) – skupaj približno 83,65 m2

2) Pritličje: vhodna veža z garderobo, ločene sanitarije za goste dnevno-bivalni prostor (kuhinja+jedilnica+dnevna soba) z izhodom na teraso skozi panoramsko steno – skupaj brez terase približno 70,55 m2

3) Nadstropje: spalnica z garderobno sobo in lastno kopalnico, dve sobi z lastno kopalnico in kabinet – skupaj približno 69,55 m2 (+ odprt gank 7,10 m2)

4) Mansarda: dodatni spalno-bivalni prostori in kopalnica (vse inštalacije za izvedbo ločene bivalne enote – skupaj približno 42,50 m2 (+ odprta loža 7,25 m2)

Skupna izmera bivalnih površin v hiši je 221,10 m2. Terasa v pritličju meri 17,15 m2, gank v nadstropju 7,10 m2, loža v mansardi pa 7,25 m2.

Dostop do kleti je urejen prek notranjega stopnišča iz pritličja, v pritličje se vstopa iz pokritega lastniškega parkirišča v vhodno vežo z garderobo. Posebnost hiše pa je dvojno stopnišče v nadstropje – notranje stopnišče, ki povezuje pritličje z nadstropjem, in zunanje stopnišče, ki vodi iz pokritega parkirišča do predprostora v nadstropju, od koder se po notranjem stopnišču povzpnemo do mansardnega dela.

Pri uporabi materialov je investitor upošteval kvalitetno izvedbo, trajnost in kakovost bivanja; osnovna konstrukcija je delno armiranobetonska, delno zidana, s številnimi steklenimi površinami, ter lesenimi elementi. Streha je toplotno izolirana (26 cm) z lesenim ostrešjem in betonsko kritino.

Vsa okna nad terenom bodo v leseni izvedbi, okna v kleti pa v PVC izvedbi. Vsa okna razen kletna in steklena stena v pritličju, bodo opremljena s »screen« senčili z elektronskim upravljanjem. Za dodatno intimo bodo posamezna okna v pritličju in nadstropju opremljena z zunanjimi lesenimi senčili, usklajenimi z videzom fasade.

_____________________________________________

Ponujamo  pa  tudi  opcijo izvedbe  »na ključ«:

Vse predelne nenosilne stene med posameznimi prostori bodo montažne, zvočno izolirane. V vseh prostorih (razen v tehničnih prostorih kleti) bo izvedeno talno gretje.

Izvedba talnih oblog:

-  protizdrsna keramika kamnitega izgleda višjega cenovnega razreda: vhod, kletni prostori, kletna stopnišča, vhodna garderoba, stranišča in kopalnice;

-  gotovi oljen troslojni parket, položen na pero in utor, s finalno površino iz krtačenega hrasta 1. kvalitete srednje grčavosti: dnevno-bivalni prostori, spalni prostori, kuhinja, hodniki, stopnišča.

Ogrevanje – toplotna črpalka (sistem zrak-voda), izveden bo tudi plinski priključek in dimnik (za morebitno kasnejšo menjavo sistema ogrevanja). Hiša ima tudi prezračevanje z rekuperacijo (minimiziranje toplotnih izgub). Poleg tega bo objekt opremljen tudi s sistemom za zagotavljanje dodatne varnosti stanovalcev (videodomofon, elektroključavnico, IR senzorje vloma in šifratorje za odpiranje vrat, predvidena je inštalacija za alarmni protivlomni sistem, z IR senzorji vloma).

_______________________________________________

Zunanja ureditev:

Skupne zunanje površine, ki si jih bodo delili stanovalci rezidence Blejska pahljača bodo urejeni kot dovoz z obračališčem, dodatna parkirna mesta za goste in prostor za ločeno zbiranje in odvoz odpadkov. Uvoz na skupno zemljišče bo nepovabljenim gostom onemogočen z avtomatskimi dvižnimi stebrički.

Zemljišč so različnih izmer, odvisno od lege hiše, poleg tega pa bo bodoči lastnik hiše tudi ¼ lastnik skupnih površin, ki merijo 458,00 m2. Na sprednji strani posamezne hiše se bo nahajal nadstrešek za dva avtomobila. Po tlakovani poti se bo prišlo na teraso, pokrito s pergolo in predpripravo za letno kuhinjo.

 

CENIK

HIŠA 1; 221,10 m2 uporabnih površin v hiši in 759,00 m2 zemljišča - CENA 691.000,00 EUR z ddv (3. podaljšana gradbena faza), CENA: 856.000,00 EUR z ddv (hiša "na ključ")

HIŠA 2; 221,10 m2 uporabnih površin v hiši in 715,50 m2 zemljišča - CENA 706.000,00 EUR z ddv (3. podaljšana gradbena faza), CENA: 871.000,00 EUR z ddv (hiša "na ključ")

HIŠA 3; PRODANO

HIŠA 4; 221,10 m2 uporabnih površin v hiši in 665,50 m2zemljišča - CENA 677.000,00 EUR z ddv (3. podaljšana gradbena faza), CENA: 842.000,00 EUR z ddv (hiša "na ključ")

 

Kupec  pri realizaciji nakupa  oglaševane nepremičnine ne plača  stroškov posredovanja pri prometu z nepremičninami. 

 

Za več podrobnosti nas pokličite ali obiščite v pisarni.